Изместват ли електронните заместители традиционните цигари?

Изместват ли електронните заместители традиционните цигари?

Проверихме колко пушачи има сред вас и дали предпочитат съвременни електронни заместители или класическите цигари. Нападенията срещу цивилни граждани стават все по-чести в САЩ, затова ви попитахме как стои въпросът със законното ритежание на огнестрелни оръжия в вашата страна.

Приблизително 2 от 5 участника в изследването пушат, като по-често това са поляци и българи. За разлика от тях, чехите и словаците са по-често непушачи. Традиционните цигари все още категорично водят по предпочитание при тютюневите изделия, докато електронните им заместители са по-скоро маргинален въпрос и се използват предимно от анкетираните на възраст под 45 години. Нагряван тютюн пушат 6 %, а само 5 % от анкетираните правят вейпинг. Сред марките на нагряван тютюн, IQOS е категоричен номер едно, като само в Полша тя е изравнена с марката на Glo. Популярността на марките за изпарители е значително по-малко изразена, но поради малкия брой техни потребители не може да се направи обобщение.


Разрешително за оръжие

Наличието на разрешително за притежаване на огнестрелно оръжие е много рядко явление. В България делът на притежателите му е най-висок - 7 %, а на второ място е Чехия с 5 %. В Чехия обаче е най-голям делът на хората, които мислят за закупуването му - всеки четвърти чех мисли за това. Притежателите на разрешително за оръжие са в пъти повече мъже, отколкото жени.